Nyt on niin törkeen hyvä ruokaväsäys, että kehtaan kutsua tätä jopa reseptiksi! Olen tehnyt ja syönyt muiden tekemänä legendaarista avokadopastaa ja kaikella kunnialla tämä kyllä päihittää sen. Makuasioista ei voi toki kiistellä 😉
Hetkeni kodin hengettärenä ja ruokabloggaajana olkaa hyvä! Tämä syntyi täysin vahingossa, yllättäen ja pyytämättä. Heitin sekaisin kaapista löytyneet ainekset. Tähän tulee himo ja söin juuri neljä lautasellista tätä vihreää herkkua. Lopputuloksesta on vain yksi kuva, kun en ollut ajattellut tehdä tästä mitään postausta. Tämäkin kuva on ekasta versiosta, jossa ei ollut sipulia ja pinjansiemeniä. Tänään tein kera niiden ja kyllä toimii. Mutta kokeilkaa itse ja kommentoikaa mitä piditte! Äiti ainakin yritti jakaa teille huippuohjeen 🙂
Parsa-Lehtikaali-Avokadopasta
Vihreää parsaa nippu
Lehtikaalia paljon
Avokadoa 3-5 kpl
Pinaatti tuorepastaa 1-2 pakettia
Sipuli
3 valkosipulin kynttä
Smetana
Sitruunan mehu
Pinjansiemeniä
Seesaminsiemeniä
Suolattuja Cashewpähkinöitä
Oliiviöljyä
Merisuolaa
MustapippuriaHöyrytä parsat ja revitty lehtikaali jättäen parsaan vähän suutuntumaa ja heitä sekaan merisuolaa. Keitä tuorepasta. Paahda pinjansiemeniä hetki pannulla. Kuullota sipuli ja puristetut valkosipulinkynnet. Laita kaikki sekaisin kattilaan ja mausta mustapippurilla ja merisuolalla. Itse käytin ”Ibizan Salt” merisuolaa. Sekoita smetana joukkoon. Leikkaa avokadot puoliksi ja kaavi lusikalla palaset pastan joukkoon. Purista päälle sitruunan mehu. Se estää avokadoja tummumasta ja on tärkeässä roolissa maun osalta. Kaada päälle seesaminsiemenet ja pähkinät. Kylmä lasi valkkaria kylkeen ja nam nam!
Vihreää parsaa nippu
Lehtikaalia paljon
Avokadoa 3-5 kpl
Pinaatti tuorepastaa 1-2 pakettia
Sipuli
3 valkosipulin kynttä
Smetana
Sitruunan mehu
Pinjansiemeniä
Seesaminsiemeniä
Suolattuja Cashewpähkinöitä
Oliiviöljyä
Merisuolaa
MustapippuriaHöyrytä parsat ja revitty lehtikaali jättäen parsaan vähän suutuntumaa ja heitä sekaan merisuolaa. Keitä tuorepasta. Paahda pinjansiemeniä hetki pannulla. Kuullota sipuli ja puristetut valkosipulinkynnet. Laita kaikki sekaisin kattilaan ja mausta mustapippurilla ja merisuolalla. Itse käytin ”Ibizan Salt” merisuolaa. Sekoita smetana joukkoon. Leikkaa avokadot puoliksi ja kaavi lusikalla palaset pastan joukkoon. Purista päälle sitruunan mehu. Se estää avokadoja tummumasta ja on tärkeässä roolissa maun osalta. Kaada päälle seesaminsiemenet ja pähkinät. Kylmä lasi valkkaria kylkeen ja nam nam!
Veera | Oranssia sanoo
Kuulostaa hyvältä! Olen kerran yrittänyt syödä avokadoa paljaaltaan eikä se tosiaankaan uponnut. Tämä ohje täytyykin siis laittaa muistiin, sillä ehkä avokadoon on helpompi totutella muun ruuan seassa! Se olisi niin terveellinen hedelmä, että sitä olisi kiva oppia syömään. 🙂
Heidi sanoo
Tää kuulostaa niiin hyvältä! Kiitos kun jaoit reseptin täällä blogissa, pakko testata.