Vadelmatuorepuuro Chia-siemenillä ja mantelirouheella sopii aamiaiseksi tai vaikkapa terveelliseksi jälkiruoaksi. Tässä tulee helppo ohje. Jutun lopussa pääsette kurkkaamaan myös uuteen keittiöömme.
Tarjoiluastialla on väliä
Tuorepuuro kannattaa tehdä suoraan tarjoiluastiaan edellisenä iltana. Itse tykkään näistä Smoothie-juomapurkeista tai hillopurkeista. Astia on osa visuaalista kokonaisuutta ja kauniilla astialla ruokaelämys on minusta vahvempi.
Juhlien jälkiruoaksi tuorepuuro taipuu laittamalla sitä pikkuisiin astoihin.
Tuorepuuro muuntuu moneksi
Tuorepuuroa voi muunnella monella tavalla, mutta peruskaava on yksinkertainen: 2 desiä nestettä, 1 desi kaurahiutaleita ja mausteita maun mukaan. Tuorepuuro onnistuu myös ilman jogurttia, mutta minusta se tuo kivaa pehmeyttä puuroon.
Vadelmatuorepuuro ainekset 1 annos
- 2-3 dl Pakastevadelmia tai tuoreita vadelmia
- 1 dl kauraleseitä
- 1 rkl Chia-siemeniä
- 2 dl mantelimaitoa tai kauramaitoa
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 tl hunajaa
- kourallinen mantelirouhetta
Vadelmatuorepuuro ohje
- Sekoita jogurtti ja mantelimaito tarjoiluastiassa tasaiseksi.
- Lisää Chia-siemenet ja hunaja, sekoita tasaiseksi.
- Lisää kauraleseet.
- Lisää vadelmat ja sekoita.
- Laita päälle kasa mantelirouhetta.
- Pistä yöksi jääkaappiin.
- Lisää aamulla muutama vadelma koristeeksi ja nauti.
Tee maidoton vadelmatuorepuuro näin
Voit muokata helposti reseptin maidottomaksi käyttämällä jogurtin sijasta kasvipohjaista jogurttia. Pieni määrä hunajaa ja vadelmat tekevät maun tarpeeksi makeaksi ja tähän ei missään nimessä kannata lisätä mitään sokeria.
Kurkkaus uuteen keittiöön
Meillä on tänä koronakeväänä tehty keittiöremontti. Ostimme Puustellin ekologisen Miinus -keittiön. Blogi keittiöstä on tulossa pian ja teen myös kaupallista yhteistyötä keittiön osalta eri kanavissa. Luvassa on kivoja arvontoja, joten tule ihmeessä seuraamaan Instagramia ja Facebookkia.
Täytyy sanoa, että olen innostunut kokkailusta aivan eri tavalla nyt uuden keittiön myötä. Se tarkoittaa sitä, että täällä blogissakin tulee näkymän aiempaa enemmän ruokajuttuja.
Parasta uudessa keittiössä on iso taso
Oma suosikkini keittiössä on kolme metriä pitkä taso, joka toimii myös ruokailupöytänä. Siinä mahtuu leipomaan ja kokkailemaan vaikka koko perheen voimin.
Sen ympärille on myös ihana kokoontua hengailemaan ja syömään. Rakastan tuon keraamisen tason mattapintaa, joka on helppo pitää puhtaana.
Lue myös Helppo juustokakku
Lue myös Pannukakku muffinivuoassa
Lue myös Maailman paras pannukakku