Rasvakaakao jutusta löytyy mainoslinkkejä raaka-aineisiin.
Tässä on rasvakaakao joka toimii ainakin minulla loistavasti kahvin korvikkeena. Mun energiavalmentaja Marianna Soveri inspiroi testaamaan tämän reseptin ja hurahdin tähän täysin. Tämä on maistuvaa ja terveellistä.
Rasvakaakao ainekset
- 1 rkl Raakakaakojauhetta
- Hunajaa maun mukaan. Tässä yksi luomuhunaja.
- Gheetä eli kirkastettua voita nokare. Tässä yksi Ghee.
- Kermaa loraus tai vaikka puolet
- Keitettyä vettä iso kuppi.
Rasvakaakon kaveriksi sopii hyvin helpot keksit.
Kannattaa suosia ensisijaisesti raaka-aineiden osalta luomua.
Rasvakahvi vai raakakaakao?
Rasvakahvista on puhuttu jo pitkään, mutta nyt on rasvakaakaon nousun aika. Kahvin terveyshyödyistä ja haitoista tulee jatkuvasti ristiriitaista tietoa. Liika kahvin litkiminen joka tapauksessa saa ainakin oman oloni levottomaksi. Minulle liikaa saattaa olla jo 3 kuppia. Siksi otinkin ilolla tämän rasvakaakaon reseptin käyttöön.
Rasvakaakao on terveysherkku – Raakakaakao ja Ghee ovat vitamiinipommeja
Raakakaakao on superfoodien aatelia
Raakakaakaota voi hyvin kutsua superfoodien superfoodiksi. Se kuuluu vanhimpiin tunnettuihin superruokiin. Se sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, ravintokuituja ja polyfenoleita.
Raa’assa kaakaossa olevat polyfenolit auttavat ehkäisemään LDL-kolesterolin hapettumista, joka antaa keholle suojaa sydäntauteja vastaan. Polyfenolit mm. tihentävät verta, joka ehkäisee sydänkohtauksia.
Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita.
Raakakaakaossa on serotoniinia, joka on aivojen välittäjäaine, joka auttaa estämään masennustiloja. Raaka kaakao sisältää myös aminohappo tryptofaania ja kaikkia B-vitamiineja, joita elimistö tarvitsee välittäjäaineiden valmistukseen.
Kirkastettu voi eli Ghee
Ghee sisältää useita terveyden kannalta tärkeitä rasvahappoja. Lisäksi gheellä on lukuisia etuja, ja joidenkin sen komponenttien on osoitettu tukevan mm. painonpudotusta, ruuansulatusta ja tulehduksen lievittämistä kehossa.
Ghee sisältää A-, D-, E- ja K-vitamiineja sekä seleeniä. Se käy erinomaisesti paistamiseen paahteisen pähkinäisen arominsa ja korkean palamispisteensä vuoksi. Sitä voikin käyttää normaalin voin tavoin. Yksi parhaimmista ghee-eduista on, että siinä ei ole laktoosia ja kaseiiniproteiineja.
Gheessä on Butyraattia eli voihappoa. Se on lyhytketjuinen rasvahappo, jolla on keskeinen rooli suoliston terveydessä. Joidenkin tutkimusten mukaan se voi auttaa tukemaan terveellistä insuliinitasoa, torjumaan tulehduksia ja tarjoamaan helpotusta henkilöille, jotka kärsivät esim. Crohnin taudista.
Lue myös Suklaakaurakeksit höystettynä banaanilla
Lue myös Terveysjuoma suoliston hyvinvointiin