Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt USD-317577227 ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Sormiruokailu oli päivän teema ravintolapäivänä Käpylässä. 50 pikkutyyppiä kävi maistelemassa sormiruokia, jotka maistuivat herkullisilta.
Sormiruokala ravintolapäivänä pikkutyypeille
Meillä oli eilen Hippulassa ravintolapäivän kunniaksi pop up sormiruokala. Se pistettiin pystyyn alle viikon varoitusajalla ja toteuttaja Anna Holopainen löytyi Facebookin kautta. Suloisia sormiruokailijoita kävi noin 50 maistelemassa 2-3€ hintaisia isoja annoksia. Osa oli jo kokeneita siinä puuhassa.
Kun oma poikani oli puolivuotias tutustuin kyllä aiheeseen, mutta en uskaltanut antaa paloja pureskeltavaksi. Tuntui, että alussa soseetkin juuttuivat kurkkuun ja neuroottisena esikoisen äitinä halusin välttää vaaratilanteita. Vaikka hän söi pitkälti yli vuoden ikäiseksi pääasiassa soseutettua ruokaa rintamaidon lisäksi sujuu syöminen oikein mallikkaasti nyt isompana.
Lue myös Maailman paras pannukakku ohje. Pannari on kivaa sormisyötävää. Myös Helpot keksit ovat oivaa syötävää pikkuisille.
Sormiruokailu mietityttää monia
Mitä hyötyä siis on pistää jo puolivuotiaat vauvat syömään itse ruokaa paloina? Meneekö ruokaa tarpeeksi alas tällä tavalla? Täytyy tunnustaa, että vieläkin välillä lusikoin ruokaa poikani suuhun, vaikka päiväkodissa hän syö itse.
Hän on oppinut aika siistiksi syöjäksi ja varmaan osittain siksi, että kotona ruokahetket ovat olleet aika siistejä. Nyt moni varmaan ajattelee, että lasten pitää antaa sotkea. Varmasti näinkin, mutta onhan se nyt mukavaa, kun koko ruokapöytä ja lattiat eivät ole koko ajan ihan sapuskassa. Laiska minä.
Kokeile rohkeasti onko sormiruokailu teidän juttu
Sormiruokailusta on olemassa tietoa jos aihe kiinnostaa. Tänään Hippulassa on tavattavissa sormiruokailun asiantuntija Hanna-Mari Arosilta. Hän on kirjoittanut kirjan ”Minä syön itse – sormiruokailun käsikirja” ja aiheesta voi lukea lisää Facebookryhmästä
Asuuko teillä sosetyyppi vai sormiruokailija?
Osa lapsista on suorastaan syntynyt sormiruokailijoiksi ja haluaa laittaa kaiken itse omilla pikkukätösillä suuhun. Osa taas tykkää kun lusikoidaan pehmeetä sosetta suuhun. Osa kiinnostuu myöhemmin sormiruokailemaan.
Kokeilemalla selviää mikä omalle lapselle sopii parhaiten. Sormiruokailu on kyllä oiva tapa saada itselleen ruokarauhaa, kun lapsi askartelee itse ruokien parissa. Siinä saattaa vierähtää jokunen tovi ja se ei ole ollenkaan huono juttu.
Minkälaisia kokemuksia teillä on sormiruokailusta?
Vauva 7kk – Vauvan kehitysjuttusarjasta löytyy ohjeita sormiruokailu aiheeseen.
Lue Raskausmyrkytys vai luulotauti?
Taaperon Äiti sanoo
Ihania kokemuksia! Meillä on pääasiassa sormiruokailtu noin 8 kk alkaen ja reilun vuoden iässä haarukalla ja lusikalla syöminen onnistui jo itse. Aloitimme soseilla, mutta totesin, ettei soseiden surruuttaminen ole minun juttuni. Lapsi oli nälkäinen, sose vielä kuumaa ja omasta ruoasta ei tietoakaan.
Onneksi uskaltauduin kokeilemaan sormiruokailua, vaikka alussa palojen antaminen pelotti. Minusta on ihanaa, kun voimme yhdessä istuutua pöydän ääreen syömään samaa ruokaa yhtäaikaa. Alussa en käyttänyt ollenkaan suolaa ja nytkin erittäin vähän.
Toki alku oli erittäin sotkuista, ja päivän viidettä kertaa lattiaa kuuratessa tuli mieleen hommata heti lavallinen purkkiruokaa, mutta päivä päivältä sotku vähenee. Oikeasti! Halutessaan muutaman kuukauden yli yksivuotias osaa syödä erittäin siististi – haarukalla ja lusikalla. Ruuan heittelyä ja maidon kaatamista pöydälle taitaa tapahtua kaikissa perheissä ruokailutavasta riippumatta?
heidi sanoo
Kiitos kommentista. Heittely tosiaan taitaa olla yleistä. Meidän pojalla on ollut tapana kylläisenä kaataa juomat merkiksi siitä, että nyt olen täynnä 🙂