Vauva 1kk jutussa on meidän kuulumisia ja kokemuksia osteopatiasta. Sisältää mainsolinkin Meidän perheen parhaaksi kirjaan, joka auttaa imetysdietin toteuttamisessa.
Vauva 1kk – Mihin tämä aika katoaa?
Aika on kulunut siivillä. Kuopus on jo 4 viikkoa vanha. Olemme viettäneet ihanaa ja aktiivista aikaa perheen kanssa ja elokuiset hellekelit ovat kruunanneet kaiken. Esikoinen on ottanut tulokkaan vastaan erittäin hyvin. Ainoastaan kerran hän olisi lähettänyt vauvan takaisin masuun. Hän on ylpeänä kertonut tarhassakin, että hänestä on tullut isoveli.
Olimme vauvan kanssa neuvolassa ja hän oli ottanut painoa yli kilon kolmessa viikossa, kun keskimäärin painoa tulee kuulemma noin 140g viikossa eli 420g kolmessa viikossa. Kyllä hän on tissillä viihtynytkin ja imetys sujuu aivan mahtavasti. Pituuskäyrä näytti pystysuoraan ja kolmessa viikossa oli tullut yli 5cm. Molemmista pojista tulee varmasti pitkiä isänsä tapaan. Esikoinen oli 3-vuotisneuvolassa 100,5 cm ja pituus menee yläkäyrän tuntumassa.
Vauvan kehitys 1kk iässä
Kuukauden ikäinen vauva pystyy nostamaan hieman päätään vatsallaan ollessaan. Meidän poitsu on nostellut päätään yllättävän paljon ikäisekseen ja neuvolassa sanottiinkin jo aiemmin, että häntä voi pitää hyvin vatsallaan lyhyitä hetkiä. Hän on varsinainen sylivauva ja kantoreppu tulee olemaan aktiivisessa käytössä takuuvarmasti. Hän viihtyy siinä paremmin, kuin esimerkiksi vaunuissa.
Esikoisen kanssa ei tullut juurikaan käytettyä kantoreppua, paitsi muutamilla matkoilla ja koiralenkeillä. Uuden tulokkaan kanssa kantoreppu lienee vakioasuste pidemmän aikaa. Meillä on CatbirdBabyn Pikkolo reppu, jonka ostin aikoinaan Hippulasta. Rengasliinakin löytyy, mutta sitä en osaa oikein virittää. Täytyy kysellä neuvoja jostain. Se voisi olla kätevä kotioloissa.
Vauva 1kk ja maitoallergian oireita
Juuri yhden kuukauden iän kynnyksellä tuli muutaman päivän ajan puklua melkein joka syötöllä ja joskus jopa nenästä. Vauvaa selvästi närästi ja hän oli itkuinen syöttöjen jälkeen. Tissi tietysti rauhoitti ja kierre oli valmis. Syöttövälit olivat tosi lyhyitä ja näinollen unetkin. Yhtenä yönä hän ei suostunut nukkumaan ollenkaan selällään. Nuokuin puoli-istuvassa asennossa vauva rinnalla läpi yön. Oli vähän pää jumissa seuraavana aamuna. Vauvan kasvoihin tuli myös ihottumaa. Sain varattua ajan lääkäri Liisa Kuikalle Pikkujättiin viikon päähän. Häntä suosittelivat ystäväni ja monet refluksilapset facebook-ryhmän jäsenet.
Tilaa tästä imetysdietin tueksi Meidän perheen parhaaksi kirja.
Osteopatiaa vauvalle ja minulle
Kälyni suositteli myös osteopatiaa ja sain ihmeen kaupalla varattua mökkimme läheltä osteopaatin samalle päivälle. Minulla oli nippu yhteystietoja ja otin randomina Anna Oravaisen numeron Lapsen tähden osteopatiakeskuksesta. Hän ottaa vastaan Tapanilassa ja Saukkolassa. Tarkoitus oli varata aikaa Tapanilaan, mutta pääsimmekin heti hoitoon Saukkolassa. Menimme hoitamaan vauvaa, mutta samalla myös minua hoidettiin. Olen aiemminkin kuullut, että monet vauvojen itkut ja ongelmat johtuvat äideistä. Oma kroppani oli osteopaatin mukaan vielä täysin jumissa synnytyksestä. Häntäluu, synnytyselimet ja selkä saatiin avautumaan biodynaamisella osteopatialla.
Vauvan hermosto oli myös ylikierroksilla ja pään alueella kireyksiä. Todennäköisesti 1,5h ponnistusvaihe vaikutti tähän. Osteopaatti kertoi, että monet aikuisten migreenipäänsäryt ovat peruja omasta synnytyksestä. Tämä biodynaaminen osteopatia oli jännä hoito, sillä siinä lähinnä pidettiin käsiä eri kohdissa vartaloa. Suhtaudun avoimesti vaihtoehtohoitoihin ja uskokaa tai älkää, mutta vauva nukkui hoidon jälkeen reporankana 3 tuntia. Hoidosta on nyt kolme päivää ja syöttövälit on pystytty pitämään pääasiassa kolmessa tunnissa, pukluja ei ole juurikaan tullut. Hän on myös nukkunut tyytyväisenä selällään hoidon jälkeen. Viime yönä hän nukkui ekan pätkän neljä tuntia. Uskomaton muutos viime viikon olotiloihin. Toivottavasti tämä on pysyvää. Menemme uudestaan osteopaatille viikon päästä.
Biodynaamisesta osteopatiasta sanottua: Biodynaaminen osteopatia on lempeä, hellä ja rauhoittava osteopatian muoto, jossa synkronisoidaan ja tasapainotetaan kehoa ja sen rytmejä. Kehon epätasapainotilat, jännitys- ja kiputilat aiheuttavat autonomisen hermoston epätasapainotilan. Tasapainottamalla hermostoa voimme lempeästi vaikuttaa asiakkaan kehoon sen omilla ehdoilla.
Lue Äidin maidoton ruokavalio rauhoitti vauvan ihon ja vatsan
Lue vauva 1kk – Vauvan kehitys
Lue vauva 2kk – Vauvan kehitys
Selina Kun äiti kelaa sanoo
Voi miten hyvä että saitte apua osteopatiasta! 🙂