Metsäkylpy on ihana termi, joka kuvaa luontoyhteyden syventämistä. Jutussa retkeillään Pyhätunturin upeissa maisemissa.
Katso upeita tunturimaisemia ja lasten Parkouria videolta
Mikä ihmeen metsäkylpy?
Luin Talouselämästä jutun, että metsäkylvyn suosio kasvaa ja sitä verrattiin jooga-trendin läpilyöntiin 30 vuotta sitten. Mahtavaa, sillä metsään ja luontoon haluamme lastemme luovan vankan siteen. Uskon luonnon parantavaan voimaan moneltakin kantilta.
Jutussa kerrottiin, että Shirin-yoku on ”metsäkylpemistä”, jolla tarkoitetaan näkymien, tuoksujen, äänien ja luonnollisten puitteiden itseensä imemistä. Metsäkylvyt eroavat tavallisista vaelluksista, sillä metsäkylpyjen aikana on tarkoitus keskittyä luonnon terapeuttisiin vaikutuksiin.
Metsäkylpy on luontoyhteyden vaalimista
Itsekin olen löytänyt syvemmän luontoyhteyden aloitettuani henkilökohtaisen valmentajan kanssa työskentelyn. Mieheni voimapaikka Pyhätunturi on tullut lapsillemme läheiseksi syntymästään lähtien. Molempien ensimmäinen ruskaloma on tehty vain hiukan yli kuukausi syntymästä. Nämä kuvat ovat maagisen kauniilta Pyhätunturilta. Esikoinen on käynyt Pyhällä jo viisi kertaa ja puhuu siitä usein. Onneksi luontoa on ihan Helsingissäkin. Keskuspuisto on Helsingin keuhkot ja siellä lapset ulkoilevat viikottain. Nykyisin päiväkodeissa tunnutaan panostavan retkiin erityisen paljon.
Luonnon parantava voima
Ekopsykologi Kirsi Salonen puhuu metsäkylvyistä Voi Hyvin sivustolla näin ”Ympäristö vaikuttaa meihin koko ajan, vaikka usein emme sitä tiedosta. Se on kuin viitekehys, jossa leijumme kuin avaruudessa.
− Helposti ajatellaan, että vain ihmisten välinen vuorovaikutus on se terapeuttinen juttu, joka auttaa, parantaa ja hoitaa. Fyysinen ympäristö vaikuttaa meihin ihan yhtä paljon, Kirsi sanoo.”
Metsäkylpy kirja johdattaa metsäkylpyretkille
Kun ihminen keskittyy havainnoimaan luonnon kauneutta ja ihmeellisyyttä kaikin aistein, metsässä olosta tulee meditaatiota, joka rauhoittaa kiireisen mielen. Luonnossa liikkumisesta tulee terapeuttista ja tarpeellista. Tunnelmallisesta ja käytännöllisestä oppaasta löytyy ohjeet metsäkylpyretkiin kaikkina vuodenaikoina.
Oikeanlaiset varusteet ulkoiluun
Testasimme ruskalomalla Polarn O. Pyretin välikausiasuja. Ihanat värit tämän vuoden mallistossa. Turkoosi ja keltainen ovat lempivärejäni. Tämä keltainen haalari on loistava, koska sillä mennään sekä välilausi että talvi. Popin sanoin ”tämä haalari soveltuu erinomaisesti valtavien vesilätäköiden valloittamiseen, eikä sitä tarvitse vaihtaa toppahaalariin, vaikka taivaalta sataisikin ensilumi. Irrotettavan fleecevuoren ansiosta haalaria voi siis käyttää melkein vuoden ympäri, ja siksi tämä tuote onkin asiakkaidemme ehdoton suosikki vuodesta toiseen.”
Lue myös Välikerrasto lapselle juttu
Esikoisen kuorihousut ja takki suojaavat hyvin vauhdikkaissa leikeissä. Hän on noin 110cm pitkä, mutta otin 116cm koon. Ne ovat vähän väljemmät, mutta menevät pidempään. Kuorihousuissa on 10 hyvää ominaisuutta joista itselleni tärkeää on vedenpitävyys ja polvivahvikkeeet.
Kuoritakkiin pystyy kiinnittämään windfleece takin mikä tekee siitä vieläkin monikäyttöisemmän. Tämä väriyhdistelmä on vaan niin ihana. Keltainen fleecevuorella varustettu raitapipo on pehmoinen päässä. Meillä on myös kauluri samasta materiaalista, joka on poitsusta tosi miellyttävä.
Jos Pyhätunturi kiinnostaa matkakohteena tässä muutamia postauksia:
Lomaosake Holiday Clubin Pyhä Holysuitesta on meidän
Hei me retkeillään Pyhätunturilla kunnon varusteilla
Mustikkamättäällä
Täältä löytyy kiinnostavaa tietoa lasten vaatteista
Välikausihaalari on tärkeä varuste opas sen hankintaan löytyy linkistä.
[…] Lue myös Metsäkylpy lapsille […]