Lehtikaalin terveysvaikutuksista kerrotaan joka puolella, joten pakkohan se on uskoa. Olen pari kertaa tehnyt muhennosta ja käyttänyt lehtikaalia vihermehuissa. Mehustettaessa lehtikaalista tulee nestettä aika pieni tippa, mutta mehustuskurssilla sen kerrottiin olevan superfoodia ja pienessäkin tipassa on älytön määrä vitamiineja. Päätin kokeilla blogimaailman hittiä lehtikaalisipsejä. Laitoin niihin hiukan liikaa suolaa, mutta muuten ne olivat aika hyviä. Suolaa kannattaa siis laittaa aika varovasti. Paprikajauhetta suositeltiin joissain resepteissä mausteeksi ja se kuulostaa toimivalta.
– Lehtikaalia
– Oliiviöljyä sitruunalla maustettuna
– Ripaus suolaa ja halutessa muita mausteita
Riivi lehtikaalista ruoti pois ja revi sopiviksi paloiksi. Sekoita oliiviöljyssä ja laita pellille tai vuokaan.
Ripottele mausteet kaalin päälle ja möyhi käsin ne sekaisin.
150 asteessa 20-30min.
Kääntele puolessa välissä.
Etsin muutamia kiinnostavia lehtikaalireseptejä teille, vegenä tottakai!
Tofua, lehtikaalia ja nuudeleita
Lehtikaalipiiras
Lehtikaaliquiche
Kanttarelli-lehtikaalimuhennos
Lehtikaali-perunamuusi
Mustaherukka-lehtikaalismoothie
Haudutettu lehtikaali
Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto