Perustin syksyllä Facebookkiin vihermehustajat ryhmän ja siellä jaetaan vinkkejä ihanista mehuista ja kuitujen jatkokäytöstä. Haluan jakaa ryhmämme jäsenen Marin mahtavan sämpyläohjeen. Tässä yksi vihermehu. Voit soveltaa mehun sisältöä oman mielen mukaan. Tara langen Babyjoyn sivuilla on paljon tietoa vihermehuista ja luentojen aikatauluja.
Vihermehu
Parsakaalia
2 isoa porkkanaa
Appelsiini
Lime
3 omenaa
Vihermehun kuidut (poista isoimmat palat)
5 dl vettä
Kuivahiiva
2 dl kaura- tai ruisleseitä
0,5 dl oliiviöljyä
Sämpyläjauhoja
Suolaa
Kurpitsansiemeniä tai muita siemeniä
Munaa voiteluun
Sekoita lämmin vesi ja hiiva. Laita sekaan leseet ja öljy. Lisää vihermehun kuidut ja tarvittava määrä sämpyläjauhoja sekä suolaa. Jauhojen tarve riippuu kuitumassan määrästä. Muotoile lusikoilla tai käsin sämpylät. Ripottele päälle leseitä ja kurpitsansiemeniä. Voitele munalla. Paista 225 asteessa noin 30-35 minuuttia. Parhaita sämpylät ovat lämpiminä voilla siveltynä.
Jos vihermehustus kiinnostaa tutustu seuraaviin linkkeihin
Jason Vale, Juicemaster